Poly(ethylene-co-vinyl acetates), EVA, with a different content (from 5 to 25 w%) of the vinyl acetate group (VA) in a macromolecular chain were blended with potato starch in the melt under pressure. Swelling of these blends in liquid water, in water vapor, and biodegradation in a wet soil were determined. Swelling in water and water absorption increased with the content of VA group in copolymer macromolecules and starch in polymer blends. Addition of starch to EVA copolymers promoted biodegradability of the polymer blends that might be used for production of biodegradable materials.
Язык оригиналаАнглийский
Название основной публикацииSTARCH: FROM STARCH CONTAINING SOURCES TO ISOLATION OF STARCHES AND THEIR APPPLICATIONS
Подзаголовок основной публикацииbook
РедакторыV.P. Yuryev, P. Tomasik, H. Ruck
ИздательNova Science Publishers, Inc.
Страницы193-202
Число страниц10
ISBN (печатное издание)1-59454-014-4
СостояниеОпубликовано - 2004
Событие11th International Starch Convention - Moscow, Российская Федерация
Продолжительность: 17 июн. 200319 июн. 2003

Конференция

Конференция11th International Starch Convention
Страна/TерриторияРоссийская Федерация
ГородMoscow
Период17/06/200319/06/2003

    Предметные области WoS

  • Химия, Прикладная
  • Теоретические основы и технология пищевых продуктов

ID: 44311497